The Strokes – en folkefest af dimensioner

Skide være med tilmudrede fødder og våde soveposer. The Strokes lever! Det var lørdagens gensyn med de stilsikre newyorkerere et overlegent bevis på. For med en perlerække af indiskutable hits var en folkefest af dimensioner uundgåelig. Og lyden på Orange? Aldeles perfekt.

Allerede fra den dovne setåbner ‘Is This It’ fra gruppens milepæl af en debutplade blev stilen lagt. Et perfekt mix af numre fra gruppens fire plader fulgte nu, alle fremført af et usandsynligt velspillende band og selvfølgelig med Julian Casablancas – klodens muligvis sejeste mand – som den altoverskyggende frontfigur. Med publikum i sin hule hånd blev der, foruden småplapren på både engelsk og gebrokkent dansk, leveret legende versioner af både ældre kæmpehits som ‘Last Nite’ og den flabede ‘New York City Cops’, mens der også blev levnet plads til gruppens seneste plade ‘Angles’, der fungerede ganske uovertruffent live.

At et orkester med mere end ti år på bagen går op og leverer en sådan pragtpræstation er en befrielse at se. Rygterne om interne kriser har floreret, men det var der intet spor af, og da 75 minutters lydorgasme blev afsluttet med ‘Take It Or Leave It’, kunne man kun hungre efter mere.

Roskilde Festival: Se hele vores dækning

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af