Arctic Monkeys – stadionbulder og guitarlir

Nogen har det, andre har det ikke: Coolness. Og til førstnævnte gruppe hører Arctic Monkeys-frontmand Alex Turner. Kasserollehår, læderjakke og en afventende mine var alt, han behøvede lørdag aften for at få piger til at gispe og mænd til at udvikle et seriøst ‘man crush’.

Sammen med sine ekstremt tight bandkammerater – trommevirtuosen Matt Helders, den effektivt høvlende guitarist Jamie Cook og den stoisk solide bassist Nick O’Malley – bragede han i størstedelen af koncerten igennem med et guitarangreb, der ikke tog nogen fanger. Her var det tydeligt, at bandet har lært et stadiontrick eller to af mentoren Josh Homme fra Queens of the Stone Age.

Det var dog også tydeligt, at numrene fra den spritnye ‘Suck It and See’ stadig mangler at bundfælde sig hos gruppens fans, der undervejs virkede til at blive overfodret med pågående riff. I hvert fald steg humøret betragteligt, hver gang ældre numre blev vist frem, ikke mindst nyklassikerne ‘When the Sun Goes Down’, ‘I Bet You Look Good on the Dancefloor’ og det perfekte afslutningsnummer ‘505’. Og af nykommerne var det især de mere melodiøse ‘She’s Thunderstorm’ og ‘That’s Where You’re Wrong’, der brød den lidt for udbredte riff-monotoni.

Roskilde Festival: Se hele vores dækning

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af