M.I.A. – som en skudsalve

Efter sine første to album lignede M.I.A. en slags ny alternativ superstjerne med sit mix af eksplosive beats, global popkultur og politiske pointer. Men det skuffende nye album ‘// / Y /’ har sammen med uheldig presse fået hendes lys til at falme noget.

Det tog hun et langt stykke ad vejen revanche for fredag aften med et hæsblæsende show, hvor hendes tunge, spændstige trommeprogrammeringer flænsede den kølige aftenluft.

Den halvanden time lange koncert var som én lang rytmisk skudsalve, hvor lyden af pistoler og kompressorhorn føjede yderligere ghettostemning til det potente mix af hiphop, punk, dubstep og dancehall.

Pop-provoen Lady Gaga virker ganske konventionel ved siden af M.I.A.’s multietniske hybrider, som næsten udelukkende hviler på de strittende rytmespor. Det var da også manglen på melodier, som trods det imponerende energiniveau fik monotonien til at melde sig undervejs. Og hvor meget en god melodi kan gøre, stod glasklart, da genistregen ‘Paper Planes’ bragte pladsen i ekstase.

Med flere af den slags numre i bæltet kan M.I.A. for alvor blive et fænomen. Men denne aften rakte det alligevel til at få en fladtrådt mark i Midtsjælland til at genlyde af global fest.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af