Mastodon – firehovedet metalbæst i topform

I år er Roskilde blevet kritiseret for ikke at have store nok hovednavne. Er man enig i dette argument, kunne man gnækkende hovere, mens man overværede de fire sømonstre i Mastodon spille foran en folkefattig forsamling. Trods det ringe fremmøde gjorde amerikanerne sig fortjent til at spille under den orange teltdug og beviste endnu engang, hvorfor de er en af de seneste ti års mest banebrydende og konsekvent leveringsdygtige metalbands.
 
Der blev skruet helt op, og dermed tillod man de sylespidse riffs, knurende sørøverbrøl og akrobatiske trommespil at penetrere den ellers drillende vind. Bandet huggede sig fejlfrit og ekstremt indlevende igennem en toptunet sætliste, der vil gøre enhver Mastodon-fan fugtig forneden. Med en nogenlunde ligevægtig blanding af toptunede sange fra deres tre seneste,mesterlige album, kulminerede aftenen med de episke progmetal-hymner ‘Seabeast’, ‘Blood & Thunder’, ‘Sleeping Giant’ og ‘The Czar’.

Var placeringen alligevel et fejlsats fra Roskildes side? Måske. Men det var også et modigt signal om, at scenen ikke kun skal tilhøre Iron Maiden-agtige koryfæer, men også dem der støber fremtidens rock. Om ikke andet fik de fremmødte en, ja, intim stadionkoncert med et firehovedet progmetal-bæst i absolut topform.

Roskilde Festival: Se hele vores dækning

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af