Veto – i publikums kåde vold

Det kan være en utaknemmelig opgave at åbne Orange.  Efter fire dages indhegning bliver folk kåde, når de sendes på musikalsk græs. Med Veto som årets åbningsbombe havde Roskilde kalkuleret med en publikumssucces. Men det viste sig at være en bjørnetjeneste for bandet.  

Veto har altid balanceret mellem maskinel sikkerhed og dybfølt nærvær. Torsdagens koncert var ingen undtagelse, og publikum blev guidet sikkert rundt i bagkataloget og den nye plade ‘Everything Is Amplified’s lavmælte elektroniske ballader og danseopfordrende missiler.

Hvor lyden fra start var lav og noget firkantet, nåede den under ‘Spun’ og slutnumret ‘You Are a Knife’ en imponerende nerve og diversitet.   Men Vetos pendlen mellem inderlige sange og hidsige numre, hvor bas, trommer og synthflader er dansediktatorer, efterlod det overgearede publikum i huller af kedsomhed. Samtidig spillede Veto så fokuseret, at deres glæde over at spille på Orange ikke altid forplantede sig hos publikum.

Veto beviste, at de absolut er Orange værdig, men koncerten efterlod også et indtryk af, at åbningskoncertens niveau bestemmes af publikums humør. Og denne aften ville de hellere have et spillende fadølsanlæg end introverte perler.

Roskilde Festival: Se hele vores dækning

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af