Chase & Status – ubehagelig bassammenkomst

Det er et under, hvis ingen kom til skade under Chase & Status’ torsdagskoncert på Roskilde Festival. Allerede inden showstart kunne man mærke noget dyrisk boble blandt publikum. I en halv time op til koncerten, mens lydmænd riggede og testede mikrofoner, sang og klappede et propfyldt Cosmopol-telt fodboldslagsange om fisse, kastede med knæklys og sejlede rundt i deres aftenbranderter.

Englænderne kom på scenen og startede et voodoo-visualshow, mens gregoriansk-lydende korsang lagde an til de første drum’n’bass-rytmer. Og så snart bas og trommer for alvor ramte, kom det: Hele teltet moslede og tæskede frem og tilbage. Bassen pumpede, trommerne hamrede afsted. Det hele blev én stor, farlig moshpit af grinende ølfulde mænd.

Efter et kvarter måtte sikkerhedspersonalet cutte lyden. Det var simpelthen for farligt. Bandet opdagede det knap – først efter et nummer indså de, at det kun var deres egne monitorere, der spillede, og at publikum blev pludseligt roligt. Gentagne gange bad bandet publikum om at give plads, og efter ti minutter fortsatte de med deres stadion-basmusik. Folk glemte efterhånden hændelsen – eller også blev de løbende skiftet ud – og hoppe-headbange-festen fortsatte.

Roskilde Festival: Se hele vores dækning

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af