Agent Fresco – vokalen haltede

Agent Fresco blev præsenteret som »epic icelandic rock«, men det var den lette udvej. Under den højtragende sang og de tunge udfordrende trommer sneg kølige pianoklimt og buldrende baggrundsbas sig ind og ud mellem distortet guitarfyld. Den polyrytmiske tungrock havde teknisk klasse, sporadisk metalfølelse og en bismag af sagalandets storslåethed.

Kvartetten vandt den islandske grammy, the Íslensku Tónlistarverðlaunin, og til konkurrencen Músíktilraunir løb bandet med prisen for bedste band, tromme, bas og guitar. Det fortæller fint om gruppens kvalitet og kædens svageste led. Nummeret ‘Translations’ eksemplificerede, at en uskøn vokal ikke altid bidrager til et ellers råt udtryk. Stemmeføringen var overvejende højtragende skønsang (det må være her ‘epic’ kommer ind i billedet). Aldrig rå nok til at matche musikken, aldrig pæn nok til at give et interessant modspil.

Anderledes interessant blev det, når referencerne til nordisk folkemusik skinnede igennem. Her fik de let-metalliske riff noget at spille op imod, og det skabte fællessang under teltdugen. Og så var det en fryd at se, så mange begejstrede mennesker slå på lufttrommer til Hrafnkell Örn Guðjónssons imponerende spil på gryderne.

Roskilde Festival: Se hele vores dækning

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af