Who Knew – unge islændinge i øl-humør

Det ville være urimeligt at bebrejde seks unge islandske lømler, at de falder for fristelsen til at gøre opfyldelsen af deres drengedrøm – debutkoncert på et solbeskinnet Roskilde – til en glad ølfest. Man kan bare ærgre sig en smule over, at mange af Who Knews stemningsfulde weltschmerz-numre til tider led under det høje humør og tempo.

Det bekymrede dog ikke størstedelen af det kun halvfyldte Pavilion Junior-telt, hvor en stor gruppe islændinge entusiastisk bakkede deres landsmænd op og blev belønnet med kompetent buldrende trommer og storladent råbekor. Specielt sidstnævnte er et greb som Who Knew benytter flittigt, og de er tydeligvis flasket op med den samme amerikanske 90’er-indie som danske The Kissaway Trail.

Forsanger Ármann Ingvi Ármannson diverterede med kækt løb på stedet og prøvede ihærdigt at vride så meget festivitas som muligt ud af hvert nummer, men det gik i den grad udover de musikalske nuancer. Først i afslutningsnummeret brød Who Knew den lidt monotone lydside og gav sig selv lov til at bygge en stemning op. Bandet har en befriende uprætentiøs attitude på scenen og har uden tvivl potentiale, men de virkede ramt af en festivalfeber, der ikke kom musikken til gode.

Se hele vores dækning af Roskilde Festival 2011 HER.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af