Tôg – mere hjerte end smerte

»Er dere klar for disco?« lød det meget retoriske spørgsmål, da norske Tóg indtog scenen foran en hærskare af patriotiske landsmænd og nysgerrige danskere. For publikum var med det syv mand høje band fra allerførste insisterende anslag på hi-hatten fra den rullekraveklædte trommeslager, og de vred deres kroppe som berusede ål.

Selv om Tógs flirt med synth gav lidt new wave-fornemmelser, var deres live-optræden en ret organisk fornøjelse, næsten som en håndspillet version af Norges discokonge, Lindstrøm. Der er noget gennemført oprigtigt ved Tóg og deres ukitschede (nu)disco, personificeret i forsanger Lars Christian Olsen, der charmerede med sin kunstlede positurer, stærke dialekt og naturligvis hans vokal, der lyder som Joakim Berg fra Kent med mere hjerte end smerte.

Variation i tempoet er ikke noget, man bruger i Tóg, og monotonien ligger konstant på lur som en slange i disco-paradiset, men alligevel holdt koncerten hele vejen hjem, fordi de ikke forcerede ekstasen, men bare lod beatet flyde. Ikke alle sangene var knivskarpe, men hittet ’Sansen’, der kom som næstsidste nummer, sad eksakt hvor den skulle sidde, og alle med norsk pas skrålede en fin præstation i mål.

Se hele vores dækning af Roskilde Festival 2011 HER.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af