Kirsten & Marie – småtriviel folkpop

En omgang fløjlsbløde folkhymner med Danmarks sødeste duo, Kirsten & Marie, lod umiddelbart til at være en perfekt åbner af Pavilion Junior-scenens anden dag. Desværre flaskede alting sig ikke helt, som man kunne have håbet på.

For selvom Kirsten & Marie har fået tilknyttet en strygertrio samt en perkussionist/trommeslager, der naturligvis giver live-situationen et seriøst løft, så er pigernes numre stadig alt for ensartede til at bære et tre kvarter langt sæt. Jo vist, hittet ‘My Dear’ samt den smukke ‘Cracked Lips’, begge fra den selvbetitlede debut-ep, var rigtig fine momenter, men langt hen ad vejen var der alt for få kompositionsmæssige udsving til at bibeholde fokus fra publikum. Og det er ærgeligt, for der skal ikke sås tvivl om talentet, hvilket især blev bevist ni numre inde i sættet under et storslået og pompøst, endnu uudgivet, nummer, der var koncertens suveræne højdepunkt.

Desværre var hverken det, Kirstens generelt fænomenale guitarspil eller strygertrioens smukke stemningsflader nok til, at en følelse af trivialitet kunne undgås, og derfor tittede kedsomheden frem indtil flere gange.

Lidt en skam, når potentialet er så indiskutabelt, men for nu kan man altså bare krydse fingre for, at et voksende – og forhåbentlig bredere –repertoire kan gøre de viborgensiske piger lidt mere interessante i en fremtidig koncertsituation.

Se hele vores dækning af Roskilde Festival 2011 HER.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af