Kings of Leon – kongerne af Orange

Familiekollektivet Kings of Leon fra Tennessee i USA har som mål at indtage alverdens kæmpescener. De vil død og pine være store. Mange kolleger har før dem knækket halsen under den orange teltdug i Roskilde og måttet erkende, at mødet med den gigantiske åbne plads og de mange tusinde mennesker ikke blev det ventede triumftog. Skulle nogen have troet, at Kings of Leon ville lide samme skæbne blev sådanne profetier fredag aften manet i den solbrændte festivaljord som det rene nonsens. Hvis torsdag aftens koncert med Radiohead var en subtil opvisning i velspillet elegance, ja, så bragte Kings of Leon rocken tilbage på Orange Scene med en fremragende præstation.

På knap halvanden time kom brødrene Caleb, Jared, Nathan og fætteren Matthew godt rundt i bagkataloget. Vi fik beskidt og pågående sydstats- og garagerock i sangene fra de to første album, ‘Youth and Young Manhood’ og ‘Aha Shake Heartbreak’. Ført an af Matthew Followills hypertændte guitarspil var leveringen aldrig mindre end sejt rockende, og de elektriske stød blev sat ind med misundelsesværdig energi og intensitet. Og var der enkelte steder tilløb til, at det blev lidt for røvballerocket, forstod kvartetten at spæde til med smagsprøver fra sidste års brillante ‘Because of the Times’. Med ‘On Call’ og ‘Arizona’ fik Kings of Leon demonstreret, at de snildt magter at forløse mere komplekse og melodisk forfinede sange live, så kuldegysningerne stimler sammen.

Og sørme om vi ikke fik et nyt nummer, der med en sublim basgang og et stærkt omkvæd lover godt for efterårets kommende album. Det hele kulminerede dog i den ulykkelige kærlighedshistorie ‘Knocked Up’, hvor Caleb Followill med sine karakteristiske fraseringer og inderligt nærvær fik sat en fed streg under, hvorfor han er en af sin generations allerbedste sangere.

»God bless you, we’re Kings of Leon«, var afskedssalutten fra Caleb Followill. Ligefrem guddommeligt var det måske ikke, men med majestætisk selvsikkerhed var Kings of Leon fredag aften de ukronede konger af Orange Scene.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af