Kjeld Tolstrups egne ikoner

Han har, frem til sin alt for tidlige død, været et ikon for utallige, inklusiv os her på redaktionen. I et nyligt interview med Soundvenue udpegede Kjeld Tolstrup fem af sine egne ikoner.

Francis Grasso (1948-2001)
»Længe før begrebet superstar-dj blev opfundet, opfandt Francis Grasso i slutningen af 60’erne og starten af 70’erne nye mixteknikker, som stadigvæk danner basis for dj-sets verden over. Han var den første dj, der forstod at manipulere musikken, at bygge et dj-set op rytmisk ved hjælp af omarrangementer og matchende trommer. Han tilførte en ny dimension af energi i musikken og på en måde, ingen før ham havde gjort«.

John Peel (1939-2004)
»Fra BBC Radio 1’s åbning i 1967 og fem årtier frem til sin død i 2004 var dj John Peel den bedste formidler af ny musik i verden. Kids fra hele verden tunede ind på hans program for at lytte til det bedste alternative rock, pop, folk, punk og electronica, scenen havde at byde på, og utallige bands fik deres gennembrud i John Peels programmer. På hans gravsten står ud over hans navn bare to linjer fra hans yndlingsnummer med bandet The Undertones: »Teenage Dreams / So Hard to Beat««.

Oscar Wilde (1854-1900)
»Engelsk forfatter der ikke så meget er kendt for sit forfatterskab, som for sit bidende vid og skarpe tunge. En fremsynet provokatør som var rock’n’roll, længe før begrebet blev opfundet. Hvis jeg skulle vælge ét bestemt citat, der har haft stor betydning for mit liv, ville det være: »Consistancy is the last refuge of the unimaginative««.

CV Jørgensen og Steffen Brandt
»Der er to personer, som bare skal åbne munden, så har jeg øjeblikkeligt hjemve (også selv om jeg allerede er hjemme). Steffen og CV kan noget med det danske sprog på hver sin underfundige måde, som rammer mig gang på gang, og selv om jeg sammenlagt kun har to og et halvt album (‘Fantastiske Toyota’, ‘Tidens tern’ og ‘Mig og Charly’) med dem, kan jeg af uforklarlige årsager teksten til næsten alt, hvad de to har sunget på«.

Barack Obama
»Han er på ingen måde fejlfri. Og det ‘cool’ er også blevet lidt slidt. Men som barn af den kolde krig og som almindelig dansker, der dagligt må nøjes med arrogante og moraliserende politikere som Birthe Rønn H, Brian Mikkelsen og Mette Frederiksen, er det ikke svært at se nødvendigheden af en politiker, man kan betragte som »en af sine egne«. Kultur er jo ikke bare det, vi stopper i øjnene og ørene, det er hele essensen af, hvad vi kæmper for«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af