Action Bronson

I løbet af i år er det for alvor lykkedes Action Bronson at blive mere end ’rapperen der lyder som Ghostface’. En række gæsteoptrædener og det virkelig gode 90’er-rapmixtape ‘Blue Chips’ har vist, at den 27-årige kok fra New York er både ekstremt karismatisk og vanvittig god til at rappe.

‘Rare Chandeliers’, Bronsons mixtape med den legendariske boom bap-producer Alchemist, cementerer både produceren og rapperens status, uden for alvor at vinde nyt territorium. Alchemists beats er ambitiøse og altid mere end reproduktioner af 90’ernes guldalderlyd: Ved at bruge mærkelige samples (som guitarstumper fra en spaghettiwestern) drejer han det klassiske New York-udtryk i nye retninger. Det er den stil der er Alchemists kendetegn og årsagen til, at et mixtape med Action Bronson er så oplagt. Med andre ord lyder det præcis (så godt) som forventet.

Læs også: Otte fede mixtapes til gratis download

Bronson bruger det fantastiske lydlandskab lidt sjusket: De fleste vers lyder tilfældigt henkastede og sangene er ret strukturløse. Den karismatiske rapper kan ellers også være en god sangskriver når han vil, som på ‘Blue Chips’, hvor han overraskede med deciderede historiefortællinger. Men dette er et mixtape i klassisk forstand: Alchemist serverer et beat og Bronson spytter rim på det. Ikke så mange omkvæd og den slags forstyrrende elementer. Derfor er mixtapet ikke mere end en meget veludført dosis progressiv boom bap – der er intet nyt, men absolut heller intet at brokke sig over.

Action Bronson. 'Rare Chandeliers'. Album. Selvudgivet.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af