Young Dinosaur

Støvring ligger i Himmerland. Det er her, omkring den lille stationsby, at Jens Ramon fra Figurines har fundet fem unge jyder, som, i en total afvisning af alt der minder om provinsielt mådehold og jantelov, spiller vægtløse, poppede og gennemmelodiske sange. Her er fokus fikseret på den himmelske del af Himmerland, og et mere elektrisk take på Beach Boys kunne være et fint udgangspunkt for at beskrive drengenes lyd.

Første lækkerbisken er ’Streets’, hvor drengene på én og samme tid magter at forblive enormt legesyge og vildt catchy – skift i tempi og genrer væves overbevisende sammen med outrerede instrumentalstykker.

Derefter følger en mindre kompleks størrelse, den håbefuldt tungsindige ’Our Dreams’, som måske nok er lige lovlig statisk, men i sin sjælebehagende sløvhed samtidig fungerer perfekt som 2010’ernes soundtrack til de bekymringsløse (og -fulde!) teenageår.

Læs også: Top Track: Young Dinosaur ‘The Girl I Met’

’The Girl I Met’ er igen noget helt andet. Her er Støvring skiftet ud med Sheffield i en electropoppet og new wave-inspireret vending. Rumklangen er banket helt op: Det er instrumenterne i lag og den afgrundsdybe atmosfære, som dyrkes. Befriende paradoksalt ender sangen i melodisk distortion-anarki.

Cirklen ender igen i Støvring på den mudrede og visne sportsplads, hvor ’The Clown’ med Cirkus Baldonis falmede teltdug i baggrunden vandrer alene rundt til lyden af sin egen glædesløse ballade.

Young Dinosaur er overbevisende og imponerende langt ud over deres unge alder, og det eneste negative der kan siges om debuten er, at den for alvor sparker forventningerne op på et ubarmhjertigt max.

Young Dinosaur. 'EP'. Album. Selvudgivet.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af