Raske Penge

Uanset om man for længst har overbevist sig selv om, at dansk dancehall ikke er nogen naturstridig størrelse, kan man ikke undgå at forbløffes en lille smule over, hvor effektivt en så distinkt genre kan overføres til Københavns Nordvest-kvarter. For det gynger sgu det her. Og når det er bedst, kan man næsten se koryfæerne ovre fra Kingston og omegn stå og vugge med.

Rasmus Poulsen med det mere rodfæstende alias Raske Penge tager et fast men lunt favntag om dansk sprog og ånd i det hele taget, og mens numre som ‘Rundt’ og ‘Bor her’ på forhånd har skabt mistanke om en spirende ny dansk hverdagspoet af de større, styrker nærværende godt 20 minutters materiale kun den opfattelse.

Rammerne er ellers ganske velkendte. Vi er i reggae- og dubland, der, trods de tidstypiske trommemaskiner og generiske club-keys som truer med at spolere den caribiske osteklokke, bekræfter os i, at genrearven fra Jamaica er det tydelige forbillede.

Læs også: Se videoen til ‘Original Bang Ding’

‘Original Bang Ding’ er ironisk nok det mindst fremtrædende track, selv om det leveres i dobbeltformat i form af en efterfølgende søvnig dub-version. Poulsens fornemmelser for sproglig finesse og skjulte catchy hooks står til gengæld mere lysende på ‘Mandsling’, ‘Intelligent’ og ikke mindst ‘Baghave’ med TopGunn, der indledes som en grotesk tyveknægthymne, men i stedet viser sig at være et politisk opråb pakket lækkert ind i en begavet popsang.

Det er svært at se, at der ikke skulle ligge et sommerhit gemt her et sted, og dansk dancehall er afgjort blevet endnu et navn rigere.

Raske Penge. 'Original'. Album. Raske Plader/Target.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af