Spiritualized

Sidst Jason ‘Spaceman’ Pierce og Spiritualized gav lyd fra sig var for fire år siden, da de udsendte den temmelig jævne ‘Songs in A & E’. Forud for udsendelsen af det nye album har Pierce udtalt, at bandet denne gang har fundet inspiration i deres egen klassiker ‘Ladies and Gentlemen We Are Floating In Space’, så det er store brød, der er slået op på forhånd.

Det er den velafprøvede Spiritualized-opskrift med en nogenlunde ligelig fordelt blanding af kras guitarfræs, psykedeliske udflugter til de højere luftlag og højstemt balladekunst, som Pierce og co. disker op med i denne omgang, hvor det især er sidstnævnte, som for alvor gør indtryk.

Det starter dog gumpetungt ud med den næsten ni minutter lange rocksalve ‘Hey Jane’, der lyder som The Brian Jonestown Massacre i deres knap så inspirerede hjørne, mens den skurrende ‘I Am What I Am’ lidt anstrengende kører i ring, uden at det på noget tidspunkt for alvor bliver spændende. Heldigvis får ståpelsen lov at melde sin ankomst under de sfæriske spacehymner ‘Too Late’, ‘Life Is a Problem’ og den afsluttende ‘So Long You Pretty Thing’, hvor Pierce besynger sine evindelige kvaler med kærligheden og stofferne.

Albummet når langt fra op på klassikerens tårnhøje niveau, men mindre kan også gøre det, og de gode momenter er heldigvis i overtal på ‘Sweet Heart Sweet Light’, der i hvert fald, sammenlignet med forgængeren, er et skridt i den rigtige retning mod tidligere tiders topform.

Spiritualized. 'Sweet Heart Sweet Light'. Album. Double Six/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af