Pional

Pionals nyeste ep ‘Last House On The Left’ er sprød brænde på bålet af varm house, som har knitret det seneste år eller to på den elektroniske scene. Med håndklap, synth, et blødt drive og venlige vokaler skaber han en veloplagt, stemningsfyldt lyd tæt på navne som Teengirl Fantasy eller danske Taragana Pyjarama. Alle unge mænd i tyverne, der interesserer sig for en popinformeret, varm og funky house.

Ep’ens første track ‘Where Eagles Dare’ er et stjerneeksempel på denne stil. Her suppleres et housebeat af et poppet riff i en 90’er-keyboardlyd. Bassen og groovet er dog mere funky end 90’er og vokalen har en klar, afslappet melodi med god rumklang. Diskrete 90’er-elementer iklædt diskogevandter.

Idéen med at lade en præ-90’er retrofornemmelse møde moderne elektronisk dansemusik er afprøvet og udbredt, både med vægt på det elektroniske og det poppede. Varm house kunne godt ligne housemusikkens version af chillwave. Man kan i hvert fald godt spotte en vis æstetisk lighed mellem Pional og et navn som Washed Out.

‘Last House On The Left’ lyder i den forstand meget ‘nu’. Men den gør det smukt, selvom man godt kan savne provokerende bid på tracksne – en lille uhyggelig raveskygge, der kan udfordre den selvtilstrækkelige ungdoms frygtløshed. Det kan være udfordringen til varm house: Sætter den for alvor noget på spil?

Pional. 'Last House on the Left'. Ep. Permanent Vacation.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af