Gold Panda

»I didn’t want to write ‘beats’, I didn’t want bangers. I wanted songs with structure«. Gold Panda indskriver sig med ‘Lucky Shiner’ i, hvad der efterhånden må kategoriseres som en tendens i ny elektronisk musik. En higen efter det analoge, organiske og autentiske, i elektronisk form vel at mærke, hvor digital vinylskrat udgør et instrument i sig selv. Det er samme stof, som dream wave er lavet af.

Gold Pandas debut er et pulserende elektronisk hjerte, der knitrer af inderlighed, med ordløse historier, abrupte vokalkollager og fragmentariske lydkonstruktioner. En nostalgisk og melankolsk klingende beatbåren form med fine, strukturtunge melodier og kaskader af sampleklip. Britiske Derwin Panda tager alsidige favntag uden nogensinde at vige fra sin distinkte lyd. Fra den guitardrevne ‘Parents’ til ambiente numre som ‘I’m With You But I’m Lonely’, over for den energiske, looptætte ‘Snow & Taxis’ og klubbede ‘Vanilla Minus’ med intens, hård synth og dyb bas. Eller den blyvemodige ‘After We Talked’, som er en art sjældent smuk vokalløs ballade med skurrende elektronisk interferens og gamle computerspilslyde.

Et to-årigt studie af japansk kultur, sprog og historie i Japan har også fundet vej til både Pandas æstetiske udtryk og produktionerne, som flere steder klinger af elektronisk frempumpede orientalske lyde og patinerede samples. Gold Panda pendulerer yndefuldt og detaljerigt mellem støjende Four Tet’sk electronica og melodiøs Toro y Moi’sk lo-fi-nostalgipop. Man taler om IDM, altså intelligent dance music. Det her må være EDM, emotional dance music.

Gold Panda. 'Lucky Shiner'. Album. Ghostly International/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af