Kira

I 2008 tog Kira Skov et karrierespring og lagde gruppen The Kindred Spirits bag sig. Det var med den gruppe, Danmark lærte en ny powerfuld og vokalstærk sangerinden at kende. Med dannelsen af The Ghost Riders blev der med ét skruet ned for radiovenligheden og op for en mere mørk, afdæmpet og poetisk bluesinspireret lyd. Det er denne lyd, Kira tager med sig på sit nye album, og det klæder hende.

Under kyndig producerhjælp fra John Parish, kendt for sit arbejde med PJ Harvey, Eels og Sparklehorse, har de sammen skabt en tung og følsom plade, der flere steder lægger sig godt op af især PJ Harvey.

Man skal lede længe efter deciderede radiohit, men der er ikke langt imellem de stærke og yderst velkomponerede numre. ‘Songs For the Refugees’ er et eksempel og kendetegner meget godt den nøgne og nærmest fladmaste lyd, der går igen hen over pladens ti sange. Der er masser af smerte og ulykkelighed at spore i teksterne, og der lægges op til, at man giver sig tid, hvis man vil være med til Kiras konsultation. Enkelte steder syres der dog også godt ud, som i ‘Stop Me’ der forløses i en omgang distortion.

‘Look Up Ahead’ vil især tale til de fans, der holder mest af den indadvendte Kira, og skuffe dem, der er til store armbevægelser og omkvæd.

Kira. 'Look Up Ahead'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af