Vinnie Who

Med en række forrygende koncerter på både spillesteder og natklubber de sidste par år har Vinnie Who pustet kraftigt til forventningens ild omkring albumdebuten. Live låner bandet ivrigt fra discoens arsenal af dansable tricks, mens frontmand Niels Bagge Hansen agerer det androgyne og evigt aktive fikspunkt i forreste linje.

Og faktisk lykkes det et pænt stykke ad vejen at klemme energien og festen fra scenen ned i rillerne på ‘Then I Met You’. Med Lasse Lyngbo fra White Pony som producer dyrker Vinnie Who en opdateret discolyd i familie med navne som Cut Copy og Glass Candy, hvor sangene tegnes op af fyldige, 80’er-farvede keyboardflader, mens rytmerne skrider målrettet fremad med kække håndklap og masser af løft i hi-hatten.

Mest medrivende er stramt pulserende sange som ‘Game on’, ‘Rise With You’ og ‘What You Got Is Mine’. Her har Vinnie Who en umiddelbart smittende popfornemmelse, og Niels Bagge Hansen er en selvsikker frontfigur med sin Prince-agtige falset, der giver Thomas Troelsen kam til sit pagehår. Til gengæld finder man ikke samme dybder og nuancer i udtrykket som hos eksempelvis Turboweekend og Kasper Bjørke, og så snart tempoet sættes ned, bliver dansetrin hurtigt til skuldertræk.

Trods forbeholdene er det dog værd at takke ja, når Vinnie Who indbyder til discofest. Om end den absolut er sjovest, når den ikke kun opleves gennem højttalerne, men ude foran scenerne.

Vinnie Who. 'Then I Met You'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af