Kasper Bjørke

Lige siden gennembruddet med duoen Filur i slut-90’erne har Kasper Bjørke indtaget en central plads på Københavns klubscene som både dj og producer. Men hvor hans dj-set som regel er en energistruttende blanding af house, electro, techno og rock, er det et anderledes indadvendt udtryk, der kendetegner Bjørke som albumkunstner.

‘Standing on Top of Utopia’ tager tråden op fra 2007’s glimrende ‘In Gumbo’, og her rammer Bjørke et fint skæringspunkt mellem electronica, neo-disco og electropop med mere end et strejf af indie-sensibilitet. Den ene halvdel af numrene er instrumentale og strækker sig fra dunkelt pulserende house på ‘On Melmac’ til krybende, strygerfarvet stemningsmusik på ‘Great Kills’. På den anden halvdel får Bjørke vokalassistance fra Louise Foo fra Giana Factory, Thomas Høffding fra WhoMadeWho og Jacob Bellens fra I Got You on Tape.

Sidstnævnte er i spidsen for albummets to første singler, ‘Young Again’ og ‘Alcatraz’, der begge er stærke bud på moderne, melankolsk pop. Gennemstrømmet af klubmusikkens puls, men på en skyggefuld og suggestiv facon som snarere er til hovedtelefonerne derhjemme, og som rammer den skandinaviske vinter lige på det snedækkede korn.

Det samme gør store dele af dette album, hvor kun enkelte passager ikke rigtigt hæver sig over ’bare’ at være udmærket dj-materiale. Kasper Bjørke vil meget og lykkes med det meste på et udspil, der byder på mørk og molstemt elektronisk musik fra et Utopia, hvor der tilsyneladende er køligt på toppen.

Kasper Bjørke. 'Standing on Top of Utopia'. Album. A:Larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af