Local Natives

I marts 2009 var Local Natives blandt de hotteste samtaleemner på SXSW-festivalen i Austin, Texas.

Og på deres første langspiller ‘Gorilla Manor’ viser den californiske kvintet fine takter og leverer en solid samling indiepoppede sange som stil- og lydmæssigt lægger sig i forlængelse af flere af tidens mest feterede indiebands som Grizzly Bear og Fleet Foxes.

Blandt debutens højdepunkter er åbningsnummeret ‘Wide Eyes’, der med sine snurrige og insisterende guitarfigurer påkalder sig lytterens opmærksomhed, den charmerende og skævt melodiske singleforløber ‘Airplanes’ samt pladens højdepunkt: Den inderlige ‘Who Knows Who Cares’ der brillerer med et smukt orkestreret strygerarrangement. Her lader Local Natives ikke inspirationskilderne noget tilbage.

Det høje niveau opretholdes dog ikke albummet igennem. Det virker som om, at gruppen i deres iver efter at skrive komplekse og udfordrende numre af og til giver afkald på den gode melodi til fordel for kringlede og rodede indfald, der stikker i for mange forskellige retninger og derved får karakter af skitser. Som det for eksempel er tilfældet på ‘Shape Shifter’, ‘Warning Signs’ og ‘Stranger Things’. Her farer gruppen simpelthen vild i deres egne kompositioner, hvilket resulterer i mindre inspirerede stunder.

Men lækkerierne er heldigvis i flertal på ‘Gorilla Manor’, og man sidder tilbage med fornemmelsen af, at Local Natives kan levere endnu bedre plader i fremtiden.

Local Natives. 'Gorilla Manor'. Album. Infectious/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af