Specktors

Du skal have været ualmindeligt fraværende, hvis ikke du allerede har hørt Specktors. De står nemlig bag nummeret ‘Hellerup ansigt // Amar’ røv’, der har snurret lystigt i både radioen og på klubberne hen over sommeren, som en slags dansk videreudvikling af svenske Promoes ‘Svennebanan’. Vel at mærke med omvendt kønsfortegn.

Den amagerkanske kvartets debutalbum fortsætter stilen fra singlen med energiske electrobeats og kompromisløst flabet rap. En stil der har taget sin form gennem det seneste års optrædener på natklubber og til fester, hvilket tydeligt høres på ‘Shanksville’. Fra start til slut pumper produktionerne derud ad med syntetiske trommerytmer, buldrende basgange og forcerende ravesynths.

Det bliver bare for trivielt i længden, og man savner mere variation og opfindsomhed. Som når tempoet sænkes en smule på det autonomt klingende manifest ‘Broerne brænder’. Eller når melodilinjen rykkes frem i lydbilledet, og det fængende omkvæd får plads på det tidligere omtalte singleudspil.

Når det er sagt, så lever albummet faktisk højt på sin ligefremme og smittende attitude. Og selv de slumromantiske rim, der oftest er præget af nattens skyggesider og stemninger, fremstår uforpligtende og lettere opløftende i helheden. Det er godkendt, men måske kunne det have været rigtigt godt, hvis Specktors havde klappet hype-hesten og brugt et halvt år mere på at finpudse udtrykket.

Specktors. 'Shanksville'. Album. Music For Dreams/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af