Cold Specks – stemmen der løftede

Det kræver 2.000 mennesker at fylde Pavilion-teltet, men lørdag aften beviste soul-darlingen Cold Specks, at én stemme kan klare jobbet alene.

Det fem mand store backingorkester lagde en dyb, rungende baggrund, men udfordrede aldrig den 24-årige Al Spx’ hæse vokal. Særligt bariton- og tenorsaxofonen gjorde ellers hvad de kunne, ligesom trommerne også havde fået et nyk op. Men Spx lod sig blot løfte af instrumenterne, som da hun leverede en storslået fortælling om ’Holland’.

Læs live-anmeldelse: The Roots på Roskilde Festival

Den knuscharmerende Spx var i det hele taget aftenens lysende hovedperson, og med sin sarkastiske distance gjorde hun koncerten til et (spirituelt) frirum. Således fik vi et cover af Will Smiths temasang til ’The Fresh Prince of Bel-Air’, ligesom hun ikke kunne lade være med at fyre en blowjob-joke af.

Til tider blev vokalen en del af instrumenterne, som da Spx mod slutningen af ’Elephant Head’ kortvarigt forvandlede den til en smukt syngende sav. Og når hun af og til blev støttet af tre mandefalsetter, var der intet, stemmen ikke kunne klare.

Læs også: Fotoreportage fra Roskildes optaktsdage

Med sine kraftige trommer fik ’Hector’ for alvor fat i det fyldte Pavilion-gulv, mens den langsomt stigende ’Steady’ løftede teltdugen. Den fik dog langsomt lov at lægge sig igen, da Spx’ vokal alene sluttede af med en version af ’Old Stepstone’. Roskildes sidste dage kan være våde og ulidelige, men i aftes blev 2.000 mennesker løftet langt over mudderet. Af én stemme alene.

Koncert. Pavilion, Roskilde Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af