Gossip – charmerende trailerpark-disco

For dem der havde fået våde fødder, da den danske sommer lige skulle sætte sig i respekt fredag formiddag, var en dosis af Beth Dittos positive livssyn og dansevenlige musik lige det, der var brug for.

Gossip har rent musikalsk bevæget sig et godt stykke væk fra det mere riot grrl-agtige og punkinspirerede som prægede de tidlige år af karrieren, og i stedet satset rendyrket på deres egen opskrift på trailerpark-disco. På Orange Scene var der godt gang i hi-hat og stortromme fra start til slut, og forsangerindens kraftfulde og charmerende flossede soul-diva-vokal kunne mærkes helt nede på grand stand-tribunen.

Læs live-anmeldelse: Baroness på Roskilde Festival

Selvfølgelig var ‘Standing in the Way of Control’ et af højdepunkterne og fik naturligvis folkehavet til at hoppe i takt. Denne eftermiddag blev den leveret i en glimrende version, som blev endnu bedre af at på overraskende vis blive mikset med Nirvana-klassikeren ‘Come As You Are, her 20 år efter at grunge-heltene stod på samme scene.

Læs også: Festivaltendens: Cool med kasket

De nyere sange tog sig dog også godt ud, og koncerten udviklede sig efterhånden til en god gedigen eftermiddagsfest, der kulminerede med, at Beth Ditto sang sidste nummer nede ved pitten, hvor hun delte ud af kys og kram til sine fans, inklusiv en eksalteret skaldet biker. En stærk præstation, hvor den gode stemning og den karismatiske forsangerindes indlevelsesevne vejede op for sangenes manglende variation.

Koncert. Orange, Roskilde Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af