Little Dragon – ensformig fest

Mens scenearbejderne var i gang med at pille scenen fra hinanden, måtte Little Dragon tage sig til takke med en ordentlig gang blæsevejr og et sparsomt publikum søndag eftermiddag på NorthSide. Det afholdte dem dog ikke fra at gøre alt hvad de kunne for at starte en overordentlig synthpop-fest.

I frontkvinden Yukimi Nagano har den svenske kvartet en ordentlig energibombe. Konstant kropsvridende spiller hun op til publikum, hvis hun da ikke lige får forvildet sig over til sin medbragte lysregulering, som i koncertsammenhæng bedre fungerer som trommemaskine. Alt bliver gennemført på en anelse skabet, men karismatisk manér. Lidt ligesom når hun, ikke altid lige rent, får fremstønnet teksterne.

Læs også: Publikums yndlingskoncerter på NorthSide

’Ritual Union’ kickstartede festen med taktfaste knyttede næver og fællessang, men derfra var det begrænset, hvor meget det aarhusianske publikum kunne deltage i. Og det endte da også med at føles en smule trivielt, jo længere koncerten skred frem. Den manglende afveksling, melodisk såvel som kompositionsmæssigt, bed sig stille og roligt ind i publikum, som blev mere og mere stillestående. Og da der så endelig blev gået berserk på koklokke fra Yukimis side i en længere percussion-jamsession, virkede det ikke til at have en ordentlig effekt. Afslutningsvis var der endda også jammerlig lyd at slås med for de stakkels drager, da en al for voldsom bas tog al opmærksomheden i slutnummeret ’Nightlight’.

Little Dragon, og særligt Yukimi, var dog alligevel et festligt mellemspil på en tømmermændsramt søndag og der var da også store smil at spore hos de dedikerede på de forreste rækker efter koncerten, men helt stort blev det aldrig.

Koncert. Green Stage.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af