Raised Among Wolves – charmerende og kliché

Det er – utroligt nok – lykkedes endnu en lille festival at blomstre op i København: Paper Planes Festival. Og det ser ud til, at den har fundet et godt lille hul i markedet. Her er fokus på ny dansk musik i en lille, intim og velsorteret skala.

Fredag aften kunne man blandt andet høre Raised Among Wolves dele sine drømme i fine ungdommelige kompositioner. Syv mand på den lille mørke scene Bastarden i Huset hyggede om publikum med god retningssans og afstemte arrangementer. Bandet spillede med begynderens velsignede taknemlighed: Her var folk i sandhed velkomne og ønskede!

Så man tog sig en øl og følte sig hjemme blandt ulvene. På godt og på ondt måske. Deres lyd var indadvendt og ambitiøs med en fin hang til teenagehøjstemthed, som både er charmerende og kliché. En lidt for hjemlig sarthed altså, som var sød men savnede bid. Især fordi bandet igen og igen søgte spændingen i musikken via vekslen i volumen: Først fyldigt og fremadrettet, så nedtonet og følsomt. Et trick der har sine begrænsninger, og som blev brugt lige flittigt nok.

Vokalen, der var meget drenget, havde også brug for en mere klar og reflekteret personlighed, som kunne gøre bandets vision tydeligere. En typisk udfordring for et nyt band, der stadig søger sin identitet blandt indie-universets finurligheder: At få mere kant på udtrykket og mere kød på indholdet.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af