The Rumour Said Fire – stærke sange i ærmet

At et fyldt Store Vega var rammen om The Rumour Said Fires københavnske optræden vidner i sig selv om et af de mest bemærkelsesværdige gennembrud i dansk rock i nyere tid. Genistregen ‘The Balcony’ har på rekordfart givet kvartetten et stort publikum, og medlemmerne virkede da også en smule benovede over situationen.

Det hindrede dem nu ikke i at levere en fin koncert med deres smukke og poetiske sange, der bevæger sig et sted mellem Simon & Garfunkel, Fleet Foxes og The Go-Betweens. Lige fra de indledende ‘The Arrogant’ og ‘Comfort to the Dalai Lama’ var lyden glasklar og løftede faktisk flere af sangene fra fuldlængdedebuten ‘The Arrogant’, som ellers ikke helt rammer niveauet fra den formidable gennembruds-ep ‘The Life and Death of a Male Body’ – ikke mindst på grund af en lovlig lys og mindre rustik lyd.

Men The Rumour Said Fire har allerede mange stærke sange i ærmet med deres vidunderlige vokalharmonier og fine lag af ringlende strenge. Til gengæld savner bandet mere gennemslagskraft på en scene, og det talstærke publikum virkede da også lidt passive, selv om der blev lyttet intenst. Det var primært genkendelsens glæde ved numre som ‘The Balcony’, ‘Evil Son’ og den aktuelle radiosingle ‘Sentimentally Falling’, der fik stemningen til at løfte sig.

Men det er også gået stærkt for The Rumour Said Fire. Musikaliteten og materialet er i top, og får bandet tillagt sig lidt mere karisma, kan ilden brænde hele vejen op til toppen af det danske rockhierarki.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af