LCD Soundsystem på Roskilde Festival: Perlerække af pulserende grooves

Den hvide t-shirt må strække sig for at nå omkring maveskindet, og i det hele taget ligner James Murphy en mand, der er ved at blive for gammel til at gå på klub. Det samme gør egentlig flere af hans seks håndgangne mænd m/k, der har taget plads bag keyboards, strenge og et solidt arsenal af slagtøj på den alt for klejne Cosmopol-scene.

Følelsen af at blive ældre, mens discokuglen snurrer ubønhørligt videre, og yngre kræfter presser en ud i periferien af tilværelsens dansegulv, er da også et nøgletema i sangene hos LCD Soundsystem. Men der er ikke den mindste rynke at spore i bandets vibrerende og vitale mix af punk, disco og new wave. Bestemt heller ikke denne aften, hvor ‘Us vs. Them’ indleder en sand perlerække af pulserende grooves, som en veloplagt og forbavsende velsyngende Murphy synger sine skarpe, eftertænksomme og observante pointer ud over.

Sange som ‘Pow Pow’, ‘Drunk Girls’ og ‘Daft Punk Is Playing at My House’ omdanner teltet til en forvokset hipsterfest i New York. Og LCD Soundsystems intelligente dansemusik taber på intet tidspunkt højde i heden under teltdugen men pisker af sted med vid, bid og smittende energi. Hvis alderen trykker James Murphy, kan det bestemt ikke høres.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af