Howler

Rockmusikken er ikke på toppen i øjeblikket, og Howlers Jordan Gatesmith har endda selv været ude med riven i medierne. Når man melder sådan noget ud, er det bare med at kunne bakke det op, og det kan den 19-årige front- og bagmand i den grad, for Minneapolis-kvintettens debutalbum er en omgang sprudlende garage-rock spækket med ungdommelig iver og fandenivolskhed.

»I need a drink and a guitar / I wanna die young as a star / is that too much / is that so hard« synger Gatesmith på ægte rock’n’roll-manér på den beskidte ’Wailing (Make Out)’, der efterfølger den solskins-støjende og henslængte ’Too Much Blood’. Det kan måske lyde naivt, men rocken lyder velplaceret i munden på Gatesmith og hans let fordrukne vokal, der lyder som kommer den hele nede fra mavesækken. På både godt og ondt.

På denne slags album står originaliteten altid for skud, og Howler kan da også godt lyde som en rendestensudgave af The Vaccines og i høj grad som The Strokes anno ’Room On Fire. Men det er faktisk lidt lige meget.

’America Give Up’ er en dejligt frigjort og forfriskende ukrukket debut, der med 11 sange på lidt over en halv time og få svage punkter skramler derudaf uden at se sig tilbage. Og så er single-forløberen ’I Told You Once’ altså fuldstændig fantastisk med ringlende guitarer i det afdæmpede vers, og et omkvæd af en anden verden, der med hooks i både guitar og vokallevering sidder lige i skabet.

Howler. 'America Give Up'. Album. Rough Trade/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af