Peter Laugesen & Singvogel

»Poesien, hvis den findes, må være absolut fri« messer Brabrands legendariske beatpoet Peter Laugesen på åbningsnummeret ‘Kort Hår’ fra digterens tredje samarbejde med Århus-bandet Singvogel. På ‘Den her planet glemmer vi aldrig’ må man i den grad sige, at Laugesen leverer poesi af den frieste og fineste slags.

Laugesens digtning har alle dage har været særdeles musisk i sig selv, og at han samtidig er en af landets bedste og mest karakteristiske oplæsere, som til tider kan virke nærmest profetisk, har gjort fusionen mellem Laugesens ord og musikken desto mere oplagt.

»Larmen vokser af ingenting. Mer og mer larmende larm. Der skramler som en skraldespand med strøm i låget« lyder det i ‘Væggen Forsvinder’. Beskrivelsen passer ganske rammende på Singvogels musik. Århusianerne har altid været et orkester, der ikke lod sig nøje med rollen som backingband til ordene. Med deres bizarre miks af beskidt guitarrock og Tom Waits’ skramlede, perkussive 80’er-lyd har de altid insisteret på at tilføre Laugesens tekster en ny nuance, hvor resultatet ofte bliver lidt en lidt blandet fornøjelse at lægge ører til.

For det er Laugesens ordekvilibrisme, der er fusionsprojektets helt centrale aspekt, men på flere numre føles Singvogels musik simpelthen en smule forstyrrende. Den fylder for meget i det samlede lydbillede, hvilket resulterer i at digterens frie poesi af og til drukner en smule i det musikalske anarki. Mere Laugesen, lidt mindre Singvogel, tak!

Peter Laugesen & Singvogel. 'Den her planet glemmer vi aldrig'. Album. Geiger Records/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af