Michael Møller

Det er masser af pondus i det projekt moi Caprice-frontmanden Michael Møller har kastet sig ud i med ‘A Month of Unrequited Love’, hvor han hver dag igennem maj måned har foræret et nummer væk via sit website. Efterfølgende har lytterne frit kunnet donere penge, så udgivelsen muligvis ville blive udsendt i fysisk form. Anstrengelserne har resulteret i et glimrende, konceptuelt mammutværk.

Men en spilletid på 2 ½ time og teksternes kræsen om kærlighedens uregerlige væsen tåler albummet rent tematisk sammenligning med Magnetic Fields’ mesterlige ’69 Love Songs’, uden at Møller dog når helt op i samme knivskarpe lyriske eller kompositoriske liga som Stephin Merritt. Hvor Merritt musikalsk oftest stikker i et utal af retninger, er kompositionerne hos Møller i højere grad forankret i kammerpoppen og tager oftest udgangspunkt i en klaver- eller en afdæmpet guitarmelodi.

Alligevel er der uimodståelige og intelligente popsange i overflod på ‘A Month of Unrequited Love’, som for eksempel de ætsende ‘The Death of Love’ og ‘The Destroyer’. Ligesom Merritt anvender Møller kløgtigt en række gæstevokalister til at skabe diversitet. Således bidrager Jacob Bellens, Christian Hjelm og Jannis Noya Makrigiannis alle med stærke vokalpræstationer. Især sidstnævnte bidrag på den countryficerede ‘In Memory of My Feelings’ gør indtryk.

Michael Møller har i alle henseender begået et stort værk. Nu kan man så bare håbe, at den sympatiske sangskriver får styr på den forbistrede kærlighed.

Michael Møller. 'A Month of Unrequited Love'. Album. Tigerspring.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af