Trentemøller

Producerduoen Fila Brazillia lagde ud i 2001, og siden har navne som Fatboy Slim, Four Tet og Arctic Monkeys føjet sig til rækken af navne, der har valgt musik til ‘Late Night Tales’. En stærk britisk compilation-serie, hvor udvalgte kunstnere præsenterer deres foretrukne soundtrack til stille nattestunder.

Den 25. udgave er lagt i hænderne på vores egen Trentemøller, der som musiker i høj grad har sans for at skabe stemninger. Det har han også som dj, og det gennemsyrer denne melankolske selektion, hvor numrene bygger fint op til hinanden, og hvor den røde tråd synes at være nattens mange ansigter. Om det så er den traurige eftertænksomhed i Lows ‘(That’s How You Sing) Amazing Grace’, den kokette flirt i Jacqueline Taiebs ‘7 Heures Du Matin’, den tyste skønhed i Ekkos ‘Rehearsal’ eller den rå seksualitet i Velvet Undergrounds berømte S&M-hymne ‘Venus in Furs’.

Dyster rock og dunkel singer/songwriting dominerer tracklisten, der desuden byder på navne som Mazzy Star, M. Ward og Nick Cave & Warren Ellis. Og Trentemøller bidrager selv med en sumpet og listig coverudgave af Chris Isaaks ‘Blue Hotel’ med Marie Fisker og Steen Jørgensen i den vokale front.

Det er en meget veltilrettelagt kompilering, der helst skal høres i sin helhed. Man er i gode hænder med Trentemøller som guide på den både mørke og tågede nattevandring, hvor de fleste vil stifte nye musikalske bekendtskaber undervejs. Kan bestemt anbefales, såmænd også om dagen.

Trentemøller. 'Late Night Tales'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af