hunch bettors

Bølgen af folk-influerede indieorkestre vil ingen ende tage disse dage. Kompositionerne kan dårligt blive for velinstrumenterede eller ærligheden for gennemskinnende. Og i den sammenhæng falder hunch bettors, én af vinderne fra sidste års udgave af Karrierekanonen, fint til med deres debut-ep ‘Splash-Dancing Kids’, der er et solidt – men til dels uoriginalt – bekendtskab med en slags melodiøs jordnærhed i højsædet.

Genren tro er det den akustiske guitar, der er det instrumentale omdrejningspunkt, hvilket hurtigt manifesteres på den behageligt lavmælte åbner ‘I’m An Escapologist’, der på introlignende vis lægger fint op til den efterfølgende ‘Nothing But Green Lights’; et nummer hvorpå forsanger Jeppe Ladegaards fjerlette popvokal på elegant vis smyger sig om et letbenet guitartema, en simpel rytmesektion og stemningsskabende blæsere. Det er ikke stor kunst – men det er svært at benægte hitpotentialet.

På sådan vis er niveauet generelt højt på ‘Splash-Dancing Kids’, og sangmaterialet er en velafmålt dosis af forskelligartede numre, der står fint i sammenhæng med hinanden. Kompositioner i forskellige ender af rytmespektret bliver prøvet af uden nogensinde at falde igennem, og det er i den grad et forfriskende træk hos hunch bettors. Forløsningen kommer ganske vist aldrig i ep-formatet, men talentet er der sat en stor fed streg under – nu venter vi bare på fuldlængdedebuten.

hunch bettors. 'Splash-Dancing Kids EP'. Ep. it was gnarled.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af