WhoMadeWho

WhoMadeWho har for en stund piftet de kulørte festballoner og kradser i stedet heftigt i melankolien. Væk er joviale basgange, funky dansetrin og strittende lir. Mørket og dunkle hemmeligheder har overtaget og udforskes med dyb stemme, keyboardflader og messende rytmer. Det klæder bandet men lykkes kun momentvis.

Der er ellers mange gode og flotte stunder. Man er ikke i tvivl om, at trioen er fantastiske musikere. Vokalen snor sig imponerende smukt sammen med beatet i den forførende ‘There’s an Answer’, og trommerne rammer et følelsesmæssigt grundfjeld i ‘All That I Am’ og åbner en sydende harmonisk tårekanal. Men selv om WhoMadeWho på flot vis destillerer deres stil og lyd ned til et mørkere og mere minimalistisk, elektronisk udtryk, så mangler der en altafgørende nerve. Som lytter ved man simpelthen ikke, hvor man skal parkere de musikalske udtryk, trioen sender i retning af én.

WhoMadeWhos ypperste styrke har altid været overskud og humor tilsat en imponerende fornemmelse for god stil og stramt komponerede numre. Både ‘Checkers’ og ‘We’re Alive, It’s a Miracle’ viser det glimtvis, men begge åbenbarer med deres polerede forudsigelighed samtidig minialbummets mangler.

Trioen har sammen og hver for sig været garant for store musikalsk succeser de seneste par år. Deres tredje album sammen er dog med sit skitseagtige, ufærdige og sobre udtryk gruppens svageste. En skam, for der ligger vitterligt meget guld på pladen. Det skulle bare have været finpudset lidt.

WhoMadeWho. 'Knee Deep'. Album. A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af