Hooray For Earth

I 2006 blev en række demoindspilninger fejlagtigt udgivet af et lokalt pladeselskab, og Hooray For Earth var dermed blevet albumdebutanter. Fem år efter er de nu klar med deres rigtige debutalbum, et kompromisløst og gennemtænkt værk hvor stærke grooves går hånd i hånd med positive og fængende popmelodier.

I takt med at albummet lader sig udfolde, bliver kompositionerne også mere komplicerede og overraskende. ‘No Love’ imponerer på den konto med en skøn forening af 8-bit-synth og horn for derefter midtvejs at omdefinere sit udtryk til et monster af klubvenlige melodier og overdreven synthstøj.

Med bandnavnet in mente er banen kridtet op til naiv jubel og fejring, hvilket også går igen i bandets boblende, dur-prægede melodier. Men under overfladen syder melankolien, og selv om den nogle gange bryder løs, er den hele tiden tøjlet af kvartetten. Hooray For Earth styrer showet med hård hånd, og selv om de til tider virker svævende og distante, kan de også stramme grebet og udfylde lydbilledet til bristepunktet.

Gruppen opfinder dog ikke den dybe tallerken. I forhold til en synthpop-genre, der skriger på fornyelse, bliver der stadigvæk spillet rimelig sikkert, og navne som Hot Chip og danske When Saints Go Machine spøger i baggrunden. Ikke desto mindre er Hooray For Earth stadigvæk et charmerende og opløftende bekendtskab, der helt sikkert ville klæde dine våde forårsnætter.

Hooray For Earth. 'True Loves'. Album. Dovecote.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af