Yo La Tengo

Yo La Tengo har eksisteret i 25 år, hvilket gør trioen til nogle af de få, der kan puste kollegerne i Sonic Youth i nakken og snakke om overgangsalder i tourbussen. Men Yo La Tengo er sin egen sære størrelse, og på ‘Popular Songs’ gør de det, de er bedst til.

Bandet minder lidt om en gammel soulsang. De er ikke bange for at være lidt banale, når det handler om kærlighed. Og det gør det allerede fra start på det uimodståelige åbningsnummer ‘Here to Fall’, som kryber helt ind under huden med sin udefinerbare sfæriske støj tilsat Ira Kaplans fløjlsbløde stemme og noget så anti-indierock som kælne strygere. Videre går det på den stilfærdige ‘By Two’s’, hvor den syngende trommeslager Georgia Hubley med den verdensfjerne, Nico-agtige stemme viser, hvor (ægte)skabet skal stå. Det er stadig hende og gemalen Kaplan, der deler vokalarbejdet imellem sig, selvom der også har sneget sig en duet ind i form af den helt vidunderlige Motown-pastiche ‘If It’s True’, som er et af albummets absolutte højdepunkter.

Uheldigvis sniger pladens tre sidste numre sig op på en halsbrækkende gennemsnitslængde af 12 minutter. ‘More Stars Than There Are in Heaven’ er en stenet perle, men ellers virker det lidt som om, indie-dinoerne lige skal slå fast, at de ikke er blevet alt for blødsødne. Men ‘Popular Songs’ føles stadig som en varm omfavnelse og noget af det bedste selskab, du kan være i.

Læs interview med Yo La Tengo i det nye Soundvenue, der er ude nu.

Yo La Tengo. 'Popular Songs'. Album. Matador/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af