Jacob Faurholt

Århus æder sjæle op. Noget kunne nemlig tyde på, at ‘Smilets by’ ikke er så smilende endda. Tænk blot på forrige års fortrinligt bitre ‘Zen Sucker’ fra Larsen and Furious Jane eller den gustne tristhed, der omgiver alt, Jacob Faurholt rører ved. Sidstnævnte har i årevis huseret i undergrundsmiljøet, og ovenpå et hav af cd-r forfiner han nu formlen på sit tredje ‘rigtige’ og hidtil bedste album.

Faurholts sange er i konstant brydekamp med en monotoni, der kan være svær at sluge, hvorfor man kunne frygte, at han, da han skar backingbandet Sweetie Pie Wilbur væk, ville blive endnu mere sårbar. Men i stedet vendes det til hans fordel, og det skyldes to ting. Dels får hans stemme og guitar følgeskab af en instrumentering med uhyggelig god sans for detaljen, så en skæv, falsk guitarsolo kan åbne op for en helt ny sang. Men endnu vigtigere er Faurholt begyndt at skrive utroligt interessante tekster. En vigtig ingrediens for at slippe af sted med stilen – det er ikke for sjov, man kalder det singer/songwriter. På ‘Are You in the Mood For Love?’ drikker personerne, til de brækker sig ud over nøgne kroppe, spilder syndigt blod på gulvet og bliver hjemme for at holde øje med fisken i skålen, mens andre fester videre.

Med raffineret billedskabende tekster og knugende ensomme ballader skaber Faurholt en følelsesmæssig afgrund, der burde ramme, uanset hvor man befinder sig.

Jacob Faurholt. 'Are You in the Mood for Love?'. Album. Slow Shark/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af