Battles

Tag et hektisk pumpende beat, tilsæt et tungt manende groove og spæd op med elektroniske blips, inden du til sidst hælder en god sjat huggende guitarriffs i. Det hele koges sammen til det bobler over af uforløst energi, og du har lyden af Battles. En højst overraskende og sær fusion mellem progrock og elektroniske danserytmer, der spræller af liv og glæde.

Det hopper og danser i Battles’ univers og de sære eksperimenter fungerer langt hen ad vejen og fremføres i et hæsblæsende tempo. For eksempel på åbningsnummeret ‘Race: In’, der har et hektisk pumpende beat, der bliver rigtig lækkert, når et massivt trommebeat sætter ind og får hjælp af en skærende rockguitar. Læg især mærke til det varierede trommespil, for det er i særklasse. Det er musikken, der gør arbejdet for bandet, og de sporadiske vokaler er så forvrængede, at tekstens mening fortaber sig. Det fungerer på ‘Rainbow’, og den langsomt insisterende ‘Bad Trails’, men på flere numre er der skruet så meget op for smølfe-stemmen, at det virker anstrengende.

Der er ingen tvivl om, at Battles er ukonventionelle, og det kræver tilvænning at lytte til dem, men kridt skoene og sæt pladen på til festen, for der ligger masser af gode og intense melodier og simrer under overfladen.

Battles. 'Mirrored'. Album. Warp/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af