Printer

En printer har den forunderlige egenskab, at den på den ene side kan lave inderlige og betagende udskrifter og på den anden skyde løs med hurtige kopier. Ideelt er det, når de to ting går op i en højere enhed, og oversættelsen fra den digitale virkelighed til den analoge vækker både genklang og nydelse.

Det sker desværre kun i få øjeblikke hos den københavnske elektroniske gruppe af samme navn som den moderne opfindelse. Siden den tre år gamle debut-ep ‘Absence’ har de kastet det meste af deres mere følsomme arvegods over styr og foretaget et fatalt gearskifte i retningen af kontant electro. De melankolske og melodiske elementer fra forgængerens Radiohead-inspirerede indietronica er blevet afløst af beats i strækmarch, tonsende synths og en tæt på aldeles ufølsom vokal, imens hovedparten af det melodiske potentiale druknes i et dunkende hav af monotoni.

Musikken fungerer godt i de få afdæmpede numre, der trods alt er ladt tilbage. Her kommer den mere fintfølte del af produktionen til sin ret. De stilfærdigt opbyggelige numre som ‘Don’t Expect’ med sin overraskende bevægelse fra indiepop til techno og det smukt stereoudspændte ‘Erased by the Swan’ er således mere spændende, alene fordi melodierne får lov til at løfte sig.

Printer. 'Rhizomatic Baby'. Album. Statler & Waldorf/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af